Çameli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çameli Ziraat Odası > Haberler > ÇAMELİ FASULYE PROJESİ

ÇAMELİ FASULYE PROJESİ

"Çameli'ye Özgü Ceviz Türlerinin ve Fasulye Çeşitlerinin Milli Ekonomiye Kazandırılması Projesi "Kapsamında Çameli Fasulyesi ve Çameli Cevizi Hakkettiği değeri bulacak
"Çameli'ye Özgü Ceviz Türlerinin ve Fasulye Çeşitlerinin Milli Ekonomiye Kazandırılması Projesi "Kapsamında Çameli Fasulyesi ve Çameli Cevizi Hakkettiği değeri bulacak

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit TUNCER ve Çameli İlçe Tarım Müdürü Durmuş İVGİN ile birlikte "Çameli'de ki Ceviz Türleri ve Fasulye Çeşitlerinin Milli Ekonomiye Kazandırılması Projesi " kapsamında yapılan faaliyetlerin ve bölgede yetiştirilen kuru fasulyenin ve cevizin tescilinin alınması ve markalaşması yönünde yapılan çalışmaların paylaşıldığı kapanış toplantısı düzenlendi.

Çameli Belediye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Geka İzlem ve değerlendirme birim Başkanı Yankı AKAR,Dr Evrim ATMACA,Dr Namık KİRAZLAR,Dr Ayşe GÜN,Denizli İl Tarım Müdürü Nejdet DEMİR,Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN ,Çameli Tarım İlçe Müdürü Durmuş İVGİN,Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit TUNCER,Çameli Esnaf Odası Başkanı Fettah ÖZDEMİR,Denizli ilçelerindeki Ziraat Odası Başkanları ,Proje'de yer alan çiftçiler katıldı.

Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı Dr. Evren ATMACA Başkanlığında gerçekleşen çalışmaları katılımcılara slayt sunumuyla anlattı. Fasulye yetiştiriciliği yapan 87 üreticiye Fasulye türleri, hastalık ve zararlılardan korunma yöntemleri ve yetiştiricilik teknikleri ile ilgili bilgiler verildiği Fasulye Yetiştiriciliği Eğitimi ve Fasulye Yarışması kapsamında Eğitime Çameli merkez ve mahallelerinden 87 fasulye üreticisi eğitime katılmış ve 30 kişi yetiştirdikleri fasulye örneklerini yarışma için getirmiştir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı / Yemeklik Tane Baklagiller Birim Başkanı Fasulye Islahçısı Dr. Evren ATMACA başkanlığında toplanan Fasulye Seçimi Tespit Komisyonu, fasulyeleri 5 gruba ayırmış bunlardan 2 grup yörede yaygın olmadığı için seçilmemiştir.

Modern Ceviz Yetiştiriciliği ve Aşılama Teknikleri Eğitiminde ise 27 - 29 Temmuz 2016 tarihleri arasında Ceviz Islahçısı Dr. Ayşe GÜN tarafından ceviz yetiştiriciliği ve aşılama teknikleri eğitimi verilmiştir. 5 mahallede toplamda 58 ceviz üreticisine verilen eğitimlerde uygulamalı aşılama teknikleri gösterilmiştir.

Proje Kapsamında Organik Tarıma Giriş Eğitimi 29 Temmuz 2016 tarihinde Çameli Belediyesi Konferans Salonu'nda Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Ltd. Şti. Eski Türkiye Organik Tarım Komitesi Başkanı Dr. Namık KİRAZLAR tarafından tüm çiftçilere yönelik Organik Tarıma Giriş Eğitimi verilmiştir. Eğitime 59 kişi katılmıştır.